YEMEĞİ PİŞİRİRKEN BAHARAT KULLANMAMAK
Yemeği sadece pişirme işleminin sonunda değil, pişirirken de baharatlandırın. Bu lezzet konusunda fark yaratmanıza yardım olacak, yemeğinizi yerken baharatları damağınızda hissedeceksiniz.
TAVANIZI FAZLA DOLDURMAYIN
Fazla dolu bir tava yiyeceklerin buğulanmasına ve kızarmak yerine buharlaşmasına neden olur. Bu sebeple tavanızı doldurmamaya dikkat edin.
DOĞRU TENCERE KULLANMAMAK
Yemek yaparken tencereyi doğru seçin. Yapacağınız yemeğe ve kullanacağınız malzemelere göre tencere seçin. Çünkü en iyi pişirme tüm malzemelerin eşit pişirilmesi sonucu elde edilir.
PİŞİRDİĞİNİZ YEMEĞE SÜREKLİ MÜDAHALE ETMEK
Pişirme sırasında yemeği sürekli karıştırmak ya da tavayı sallamak doğru değildir. Bu yemeğinizin doğru pişmesini engelleyebilir.
YEMEK PİŞİRİRKEN TADIM YAPMAMAK
Yemeğinizin baharatdengesini ve kıvamını anlamak için yapacağınız en doğru hamle tadım yapmaktır. Tadım yapmadığınız takdirde, lezzetiyle ilgili fikir sahibi olmak mümkün olmayacaktır.
SEBZELERİ ÇOK HAŞLAMAK
Sebzeleri gereğinden fazla haşlamak, besin değerlerini kaybetmesine sebep olur. Bunun yerine az miktarda su kullanıp kaynama noktasına geldiğinde sebzeleri içine atmayı deneyin.
YAĞI ÇOK FAZLA ISITMAK
Yüksek ısı yağda kanserojenlerin meydana gelmesine neden olur. Bu nedenle kızartma yaparken yağı, dumanlanma noktasına kadar ısıtmaktan kaçının.